14 Mayıs 2022 Cumartesi

Mamutlar

Yünlü mamutlar 5000 yıl önce hala Yukon'da yaşıyordu

Çalışma, yünlü mamutların günümüzdeki Yukon, Kanada'da yaklaşık 5.000 yıl öncesine kadar, daha önce düşünülenden 5.000 yıl daha uzun süre yaşamış olabileceğini söylüyor.

Bu sonuçlar, birkaç yıl boyunca permafrost içinde saklanan şişelerden izole edilen DNA'ya dayanmaktadır. 

Tüm yünlü mamut (Mammuthus primigenius) popülasyonları aynı anda ölmedi. Son kalelerinin, yaklaşık 4.000 yıl önce soylarının tükendiği kuzey Rusya'daki Wrangel Adası'nda olduğunu biliyoruz. Birkaç popülasyon, yaklaşık 5.700 yıl öncesine kadar Alaska kıyılarındaki St. Paul Adası'nda gelişmeye devam etti. Ancak şimdiye kadar bu devlerin çoğunun yaklaşık 10.000 yıl önce hem Avrasya'da hem de Kuzey Amerika'da ortadan kaybolduğuna inanıyorduk. 

Yeni bir çalışma bu görüşü çürütüyor.

ATson işKanada, Ontario'daki McMaster Üniversitesi Antropoloji Bölümü'nden Tyler Murchie ve ekibi, Yukon'un merkezindeki permafrosttan alınan toprak örneklerini analiz etti. Bu toprak örnekleri 30.000 yıldan 5.000 yıla kadar bir zaman dilimini kapsamaktadır. Bu örneklerden araştırmacılar, bir zamanlar mamutlar tarafından salgılanan hücrelerde bulunan birkaç DNA parçasını izole etti. Tüm hayvanlar, bitkiler ve diğer mantarlar yaşamları boyunca mikroskobik "tüyler" bırakırlar. Çoğu durumda, bu genetik döküntü mikroplar tarafından hızla tüketilir, ancak bazı parçalar küçük bir mineral tortu parçasına bağlanabilir ve kalıcı olabilir. 

Burada tam olarak bu oldu. Bu durumda, yünlü mamut DNA'sıydı. Bu parçalar çok küçüktü, ancak araştırmacılar yine de örnek başına bu parçalardan yaklaşık iki milyon izole edebildiler. Hepsi yaklaşık on yıl boyunca laboratuvarın dondurucusunda saklandı ve unutuldu. Bu örneklerin analizine göre, mamutlar bu kutup ortamında daha önce düşünülenden çok daha uzun süre kalmış olabilir. 

Nüfuslarının, derin ve hızla gelişen iklim değişikliklerinin damgasını vurduğu bir dönemde, 14.000 ila 11.000 yıl önce keskin bir şekilde azaldığına inanılıyor. Aksine, bazı popülasyonlar görünüşe göre 5.000 yıla kadar hayatta kaldı ve insanlarla bir arada yaşadı. Ancak, çalışma kaybolmanın nedenlerini belirtmiyor. Birkaç yıl boyunca, birçok çalışma dönüşümlü olarak iklim değişikliğini ve antropojenik baskıyı suçlarken, diğerleri ikisinin bir kombinasyonuna işaret etti.

Yükleniyor

Bu yazıyı sitenizde/forumunuzda paylaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz..

2 adet mesaj var:

  1. bu buluntların çoğu yalanveya yalan yanlış anlatılmış size dev insan buluntusu diye bir hiç olmadı yok tamamen uydurma eser kanıt yok japon pramitleri bizim batık pramitler gibi sonradan denize gömülme deprem ülkesi Japonya düşünüldüğünde japon astıranot heykelli dediğiniz yüz yıl önceye kadar yaygın olan kadın midye dalgıçlarına ayıt kıyafetle resmedilmiş bir heykelden ötesi deyil . antik romadönemi çark ise odönemde at arabasının arkasına bağlanan roma mili kilometre ölçme aleuz getti uzaylu mesikalı bebek yalan uydurma herzamanki gibi aneaslı var ne cismi monolit dikdörtemgen kayalar mısır cevresi de görülür dikilitaş yapmakta kulanınmıştır . hani istanbulla roma dönemde ve yavus sultam selim döneminde getirilenler varya onların yapımıda kulanılır.kristal kafa tası tam bir uyfdurma imitasyondur sonradan yapımıştır toprak kemik dış gibi organik olmayan hiç bir maddeye radyo karbon testi yapılamaz tarıhi belirlenemez mümkün deyil kreç kum taşı kimsala eritilerk hafif asitli sulu karışımlarala her türlü nesnenin üstü kaplanır bu olay çok yağış alan yerlerdede daha hızlı olur . taşın tarinie radyo karbon tasti yapılı içine konulan civata çekiç vb neslerin tatirhi belirlenemez yani plastik banyo ördeğini butür taş yapılarla kaplayıp tarihi, buluntu diye satmaya çalışanı bile gördüm , kanadada uzaylı şeklidediğiniz deniz anasına benziyor daha çok .istiridye kabuğuna eski 2 milyon yıllık ama oyulan yüz şekli daha sonra yapımış kapuk fosili bulan ve ona ilham veren neolotik dönem insanı tarafından yapımış .antik çağda bilgisayar mı aslına da yok neslide tamamen uydurma dinazor heykelileri ve resimleri bulunan taslar uydurma dönemi sahtaker bir arkolok ve doktor rtarafından yapımış imitasyon (uydurma eserler)buların bir kısmın satmış diyerleri ile müze açıp parasıyla zen olmuşlar eneyiler sağolsun demiş çatır çatır parasını yemişler :))))))) 1800 yıl öncesi uçak maketi değiğiniz sizin uçağa benzetiğiniz bir takı kolye ucu bununa yasıı kafatasları veya uzun bebeklikten başlayaark tahta pıalakalarlar bağlanama kafanın kafatasını deforma olması ile oluyor hala daha afrika yağmur ormanları uzak doğu asyada bu şekilde vücut simetrileri bozan kabileler var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aydınlatıcı anlatımınız için teşekkürler ☺

      Sil

Yorumunuz için teşekkürler enkısa zamanda incelenip yayınlanacaktır.

 

Duyuru

Dikkat!!!
Bloğumuzda bulunan materyaller diğer
kaynak siteler aracılığı ile çoğu
denenmiş olup paylaşılması yararlı
görülen paylaşımlardır. Her halukarda
olası bir problem sonucunda blog yazarı
sorumlu değildir tüm sorumluluk
kullanana aittir.
MandoTeam

Bu ay en çok okunan

MandoTeam Blog-Map