4 Ağustos 2012 Cumartesi

Format sonrasi olmasi gereken programlar (ucretsiz)

Bilgisayarınıza attığınız format sonrasında bazı programlar kurmanız gereklidir. Bunların elinizin altında olmasını istemez misiniz? O halde yazımızı okuyun.

Gerek format sonrasında, gerek ihtiyaç duyulması halinde hemen hemen her kullanıcının aradığı programları derledik.
Bu yazılımlar sayesinde bilgisayarınızı virüslere karşı koruyabilir, film izleyebilir, arkadaşlarınızla görüntülü konuşma yapabilir ve sisteminizi optimize edebilirsiniz.
Kısacası ihtiyacınız olan temel programların hepsini bu yazıda bulabilirsiniz.
1. Open Office 3.3.0
Microsoft Office'in fiyatından haberiniz vardır. Microsoft Office'in yaptığı hemen hemen her şeyi yapabiliyor Open Office. Excel, Word gibi popüler dosyalarla da çalışabiliyorsunuz. Ücretsiz ise koy sepete.
Windows kullanıcıları indirmek için tıklayınız.
Diğer işletim sistemlerini kullananlar ise buradan uygun versiyonu seçebilirler.

2. 7-Zip 9.20
Terminator gibi bir program olan 7-Zip ile hemen hemen açamayacağınız ya da arşivleyemeyeceğiniz format yok gibi. Ücretsiz olması ve hızlı olması 7Z'yi tercih etme sebebimiz.
İndirmek için tıklayınız.



3. Avira AntiVir Personal
İsim yapmış bir antivirüs programı olan Avira AntiVir, ev kullanıcıları ve öğrenciler için koruma sağlıyor. Eğer bütün özelliklerinden faydalanmak isterseniz Avira Premium'u kullanabilirsiniz.
Fakat AntiVir Personal işinizi görecektir, hem de ücretsiz olarak.
İndirmek için tıklayınız.


4. Gom Player
Çoğu kullanıcı tarafından tercih edilen Gom Player, birçok video uzantsına destek veriyor. MKV, FLV, DAT bunlardan bazıları.
İndirmek için tıklayınız.



5. Winamp Media Player 5.621
En popüler müzik çalar yazılımlarından birisi olan Winamp, sade ve kullanışlı arayüzü ile kullanım kolaylığı sunuyor. Hızlı ekolayzır ve diğer ses ayarları, eklentiler ve temalar, Winamp'ın özelliklerinin küçük bir kısmı. Kesinlikle tavsiye ediyoruz.
İndirmek için
 tıklayın.


6. K-Lite Codec Pack 7.5.0
Bu codec paketini yüklediğiniz taktirde, bilgisayarınız video oynatma konusunda daha yetenekli bir hale geliyor. Media Player Classic ile birlikte daha çok video formatını açabileceksiniz, MKV gibi HD formatlı videoları da.
İndirmek için tıklayınız. (Buradan ihtiyacınız olan paketi seçebilirsiniz. Tavsiyemiz tam codec desteği için tam paket
)


7. Ccleaner 3.09
Programların kalıntılarını, internet geçmişi ve çerezleri, önbellek dosyaları, hata rapoları, registry kayıtları vs gibi  bilgisayarınızda yer kaplayan bir sürü dosyayı bu program sayesinde silebileceksiniz. Uzun süredir sisteminize bakım yapmadıysanız bilgisayarınızda açılan yere ve ulaşacağı hıza şaşıracaksınız.
İndirmek için ccleaner.



8. Irfan View
Irfan View ile resim kesebilir, büyütebilir, renkleriyle oynayabilirsiniz. Mini bir Photoshop görevi gören Irfan View, ayrıca en başarılı fotoğraf görüntüleyicilerden biri olarak biliniyor.
İndirmek için tıklayınız.


9. Foxit Reader
İnternette işinizin düştüğü bazı belgeler vardır. Sözleşmeler, kurallar, okul başvuruları, tercih formları gibi. Bu dosyalar genelde PDF uzantılıdır ve bilgisayarınızda öntanımlı bir PDF okuyucu yoktur. Bunun için gereken program ise Foxit Reader olabilir, hatta olmalı da! Neden mi? Çünkü sitesinden aldığımız bilgiye göre 100 milyonun üstünde kişi PDF okumak için bu programı kullanıyor.
İndirmek için tıklayınız.



10. InfraRecorder  

Bu programın yapabileceklerini resimden de bariz bir şekilde görebiliyorsunuz. Veri, ses ve video dosyası yazdırabilirsiniz. Disk kopyalamak ise bir başka kullanışlı yönü. Asıl güzel kısmı ise imaj yazdırması.
İndirmek için tıklayın. (Bit hızınıza göre seçim yapmalısınız.)
Yukardaki InfraRecordere alternatif olarak alttaki ImgBurn progromıda tavsiyedir.

Alternatif: ImgBurn

Kesinlikle en iyi imaj yazma programlarından birisi olan ImgBurn ile kalıp dosyalarınızı güvenle yazdırabilirsiniz. Ayrıca DVD'ler ve dosyalardan da kalıp oluşturabilirsiniz.

İndirmek için tıklayınız.Türkçe dil dosyası için tıklayınız.
mandoteam.blogspot.com

Yükleniyor

Bu yazıyı sitenizde/forumunuzda paylaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz..

0 adet mesaj var:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler enkısa zamanda incelenip yayınlanacaktır.

 

Duyuru

Dikkat!!!
Bloğumuzda bulunan materyaller diğer
kaynak siteler aracılığı ile çoğu
denenmiş olup paylaşılması yararlı
görülen paylaşımlardır. Her halukarda
olası bir problem sonucunda blog yazarı
sorumlu değildir tüm sorumluluk
kullanana aittir.
MandoTeam

Bu ay en çok okunan

MandoTeam Blog-Map