29 Ekim 2012 Pazartesi

Denizin az bilinen tehlikeli canlıları

Canlılar tehlike dereceliklerine göre sıralanmamıştır konuyu incelerken bunu göz önünde bulundurun. Doğanın akıl almaz tehlike ve güzelliğiyle iyi eylenceler.

1-KONİK SALYANGOZ:

Denizin dibinde, haif kumluk ve taşlık zeminlerde yaşayan bu denizkabuklusu, üzerinebasılması durumunda renkli kabuğunda bulunan ve zehirli iğnelerden oluşan dikeni ile insanı 3-4 dakika içinde sinirlerini felç ederek öldürür.


2-OK BAŞLI ZEHİRLİ KURBAĞA:

Doğanın kusursuz katillerinden biri de küçük ve masum görünümlü bu kurbağalardır. Cazip ve çekici renlere sahip bu kurbağalar, adeta usta bir ressamın tualinden fırlamış gibidirler.Renkleri ve şekillerine göre ağaçta, çamurda ve kayalıklarda yaşamayı tercih eden bu katillerin gazabı ise derilerindeki bir tür salgıda.Kısacası, dokunanı yakıyorlar...

OK BAŞLI ZEHİRLİ KURBAĞA.OK BAŞLI ZEHİRLİ KURBAĞA.OK BAŞLI ZEHİRLİ KURBAĞA

3-TEMBEL TIRTIL:

Bir güvebüyüklüğünde olan ve dünyanın en tembel böceklerinden biri olan bu tırtılın, tüylerindebulunan bir zehir ile her yıl, kendisine temas eden yüzlerce insanın ölümüne yol açan acımasız bir katil olduğunu tahmin edebilir misiniz?

TEMBEL TIRTIL TEMBEL TIRTIL

4-GAGALI DENİZ YILANI:

Özellikle Hint Okyanusu ve Basra Körfezi'nin sıcak sularında yaşayan bu yılan hem derinlerde,hem de sığlıklarda hayatını idame ettirmekte ve özellikle denizin dalgalı olduğu zamanlara su yüzüne yakın bölgelere çıkarak avlanmaktadır. Zehri, şimdiye kadar saptanmış, sürüngen zehirleri içinde en etkili olanlarında biridir ve öldürücüdür.


5-TAŞ BALIĞI:

Okyanusun derinliklerinde yaşayan bir nevi kaya balığı olarak da adlandırılabilecek bu balık, avını yakalamak için kendini kumların ve kayaların arasında çok güzel kamufle edebilir.Üzerine basıldığında ise zehirli dikenleri insanları felç ederek öldürür.


6-"KATİL" VEYA "TABUT" DENİZANASI:

Özellikle Avusturaya ve Güneydoğu Asya sahillerinde görülen bu deniz anası türü, bilinen en ölümcülü. Erişkinleri, 16 cm boyunda olan bu deniz anası özellikle şeffafa yakın görünümü nedeniyle kolayca farkedilmiyor. Bu
özelliğinin yanısıra taşıdığı birbirinden farklı dört tür zehir nedeniyle de denizler aleminin en korkutucu seri katilerinden biri olarak biliniyor.

Yükleniyor

Bu yazıyı sitenizde/forumunuzda paylaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz..

0 adet mesaj var:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler enkısa zamanda incelenip yayınlanacaktır.

 

Duyuru

Dikkat!!!
Bloğumuzda bulunan materyaller diğer
kaynak siteler aracılığı ile çoğu
denenmiş olup paylaşılması yararlı
görülen paylaşımlardır. Her halukarda
olası bir problem sonucunda blog yazarı
sorumlu değildir tüm sorumluluk
kullanana aittir.
MandoTeam

Bu ay en çok okunan

MandoTeam Blog-Map