6 Ağustos 2012 Pazartesi

Hangi gıdaları çiğ yemek makbul

Sebze

Pek çok çeşitli pişirme yöntemi tercih ederiz. Ancak bazı besinleri çiğ veya çok az pişmiş tükettiğimizde vitamin ve mineral açısından daha zengin kaldıkları da bir gerçektir.

Çiğ tüketilmesi gereken besinlerde vitamin ve mineraller korunmuştur. Pişirme işleminde kaybolmadıkları için vücut için çok daha faydalı olabilmektedir.

Örneğin çilek, ahududu gibi meyveler lif açısından zengindir ve az şeker içerir. Lahana kanser riskini azaltır, fındık kardiyovasküler hastalıklara karşı vücudu korur.

Çiğ tüketilmesi gereken besinler arasında ilk sıralarda, dişler ve akciğer için faydalı olan, kan şekerini düşüren elma; kalp rahatsızlıklarına karşı koruyan soğan ve sarımsak; antioksidan açısından zengin olan nar bulunur.

Yükleniyor

Bu yazıyı sitenizde/forumunuzda paylaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz..

0 adet mesaj var:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler enkısa zamanda incelenip yayınlanacaktır.

 

Duyuru

Dikkat!!!
Bloğumuzda bulunan materyaller diğer
kaynak siteler aracılığı ile çoğu
denenmiş olup paylaşılması yararlı
görülen paylaşımlardır. Her halukarda
olası bir problem sonucunda blog yazarı
sorumlu değildir tüm sorumluluk
kullanana aittir.
MandoTeam

Bu ay en çok okunan

MandoTeam Blog-Map