28 Temmuz 2012 Cumartesi

BODY WORLDS nedir?

BODY WORLDS nedir?
Uluslararası platformda BODY WORLDS The Original Exhibition of Real Human Bodies (BEDEN DÜNYALARI: Gerçek İnsan Bedenleri Orijinal Sergisi) olarak bilinen BODY WORLDS, Plastinasyon* adı verilen olağanüstü bir yöntem aracılığıyla korunmuş gerçek insan bedenlerini izlemek yoluyla ziyaretçilerin anatomi, fizyoloji ve sağlık hakkında bilgi edindikleri, türlerinin ilk örneği olan sergilerdir. Gunther von Hagens’in BODY WORLDS Orijinal Vücut Dünyaları Yaşam Döngüsü sergisinde tüm beden plastinatları, organlar, organ yapılandırmaları ve saydam beden kesitleri dahil 200’ü aşkın gerçek insan örneği bulunur. Sergi aynı zamanda ziyaretçilerin hastalıkların uzun dönemde yaptıkları etkileri, tütün tüketiminin etkilerini, diz ve kalça gibi yapay desteklerin mekaniğini anlamasına olanak verir. Bugüne kadar BODY WORLDS sergileri dünyanın dört bir yanında 30 milyon insan tarafından gezilmiştir. *(Dr. Von Hagens tarafından 1977 yılında icat edilen devrim niteliğinde bir örnek koruma yöntemi)
Serginin amacı nedir?
BODY WORLDS, halkı insan bedeninin iç işleyişi hakkında bilgilendirmeyi ve hastalıklı ve sağlıklı vücutlarla, kaliteli yaşam tarzı seçimlerinin etkilerini göstermeyi amaçlıyor. Aynı zamanda anatomi hakkında daha fazla merak uyandırma umuduyla sunuluyor.



Yükleniyor

Bu yazıyı sitenizde/forumunuzda paylaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz..

2 adet mesaj var:

  1. Your post is very interesting information about related topic is awesome. I was finding this type of information from long time. I think you should going on to make this type of blog.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thanks for your nice blog I'm sure you will have to do.

      Sil

Yorumunuz için teşekkürler enkısa zamanda incelenip yayınlanacaktır.

 

Duyuru

Dikkat!!!
Bloğumuzda bulunan materyaller diğer
kaynak siteler aracılığı ile çoğu
denenmiş olup paylaşılması yararlı
görülen paylaşımlardır. Her halukarda
olası bir problem sonucunda blog yazarı
sorumlu değildir tüm sorumluluk
kullanana aittir.
MandoTeam

Bu ay en çok okunan

MandoTeam Blog-Map