27 Ağustos 2012 Pazartesi

Windovs7 de Movie maker yok! (üzgün surat)

Boşuna aramayın, Movie Maker Windows7 de yok.

Bana bazı arkadaşlarım tarafından sorulan Movie Marker neden yok ne yapıcaz sorusuna yanıt olması ve bu sorunun altından nasıl kalkılacağına dair konu açmak zorunda hissettim kendimi umarım başkalarınında işine yaraya bilir.

Maalesef Windows 7 ile birlikte gelen yazılımlar arasında film düzenleme aracı yok. Movie Maker programı, diğer Photo Gallery, Mail ve Messenger programları gibi Windows Essentials paketine aktarılmış. Fakat Windows Live Movie Maker versiyonunda da henüz birçok eksiklik var. Movie Maker kullanmayı sevenler için şu anda en iyi alternatif, eski Windows Movie Maker 2.6 sürümünü indirmek. Bu sürüm Windows XP'nin son sürümündeki M.Maker ile aynı özellikleri taşıyor, yani HD desteği yok, fakat evde çektiğiniz videoları düzenleyebilmeniz için hemen hemen her özelliğe sahip.


Şimdi bazı arkadaşların buna kadar ne video editleme programları var dediğini duyar gibiyim fakat düşünüldüğünde gerçekten bazılarımız için bu tarz gelişmiş programlar yabancı dil bilgisi yada tecrübe istiyor çokta büyük işler başarmak istemeyen ve fazla bilgisi olmayanlar hala XP nin movie makerini kullanmayı ısrarla isteye biliyor bana sosrarsanızda aslında hiçte tavsiye etmediğim bişey  herneyse isteyen istediğini söyleye bildiği gibi kullanma özgürlüğünede sahip bize sadece doğruyu anlatım seçimi ona bırakmak düşer.  Umarım bu yazım bazılarının kafalarındaki soru işaretlerini gidermeye yeter.
Link ekleme Tarihi: 27.08.2012 itibari ile link çalışmaktadır

Windows 10’da Movie Maker artık indirilememektedir

Bunun yerine, Windows 10 ile birlikte sunulan Fotoğraflar uygulamasıyla filmler yapmayı deneyin. Fotoğraflar uygulamasının en son sürümü müzik, metin, film, filtreler ve 3B efektler ile video oluşturma ve düzenleme özelliği içerir.

Yükleniyor

Bu yazıyı sitenizde/forumunuzda paylaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz..

0 adet mesaj var:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler enkısa zamanda incelenip yayınlanacaktır.

 

Duyuru

Dikkat!!!
Bloğumuzda bulunan materyaller diğer
kaynak siteler aracılığı ile çoğu
denenmiş olup paylaşılması yararlı
görülen paylaşımlardır. Her halukarda
olası bir problem sonucunda blog yazarı
sorumlu değildir tüm sorumluluk
kullanana aittir.
MandoTeam

Bu ay en çok okunan

MandoTeam Blog-Map