22 Haziran 2022 Çarşamba

Mark Zuckerberg Gelecek İçin Prototip VR Kulaklıklarını Sergiliyor.

Mark Zuckerberg Gelecek İçin Prototip VR Kulaklıklarını Sergiliyor.

Mark Zuckerberg bir VR Gözlük prototipi takıyor

Prototip VR Kulaklıkları

Meta'nın (önceden Facebook'un) en son Meta Quest Pro VR başlığını bu yıl

içinde piyasaya sürmeyi planladığını zaten biliyoruz . Bu arada CEO Mark Zuckerberg, dünyaya şirketin test etmekle meşgul olduğu birkaç düzgün prototipe nadir bir bakış sunuyor.

CEO, Facebook'a gitti ve her biri belirli bir işleve sahip dört benzersiz sanal gerçeklik kulaklık prototipini gösteren kısa bir video yayınladı . Hiçbiri günlük kullanıma veya bitmiş ürünlere hazır değil, ancak hepsi şirketin uzak gelecekte en iyi AR/VR deneyimini sunmak için birleştirmeyi umduğu yapbozun tek bir parçasını çözüyor.

Zuckerberg'e göre amaç, sonunda “Visual Turing testini” geçebilecek ve sanal gerçekliği gerçek dünyadan neredeyse ayırt edilemez hale getirebilecek bir şey yaratmak. Bu gelecek hala çok uzakta, ancak şirket bunun üzerinde çalışmakla meşgul.

İlk prototip “Butterscotch” olarak bilinir. Amacı, Meta'nın "retinal çözünürlük" dediği şeye ulaşmak için kulaklıklardaki piksel sayısını artırmaktır. Bu prototip, piyasadaki mevcut Meta Quest 2 kulaklığına göre yaklaşık 2,5 kat daha fazla piksel sunuyor, ancak görüş alanının yarısında. Meta ikisini birleştirebilirse, inanılmaz derecede keskin ve net olacaktır.

Videoda ve Facebook gönderisinde, HDR'yi destekleyen “Starbursts” adlı kulaklığa da baktık. Bu çılgın prototip, çoğu akıllı telefondan yaklaşık 20 kat daha parlak olan 20.000 nit parlaklığa ulaşıyor. Kulaklık muazzam, ağır ve bir sonraki büyük şey üzerinde çalışırken Meta'nın sınırları zorlamasına yardımcı olacak bir örnek.

Mark Zuckerberg, gerçek hayata benzer şekilde anında odağı değiştirmek için göz izlemeyi kullanan başka bir AR / VR kulaklığı da ortaya çıkardı. Bu şekilde, kullanıcılar sanal dünyadaki herhangi bir ayrıntıya hem yakın hem de uzak odaklanabilirler.

Ve son olarak video, nihai bir ürüne yakın görünen 4. prototiple bitiyor. Meta buna “Holocake 2” diyor ve PC VR oyunları için yeterince güçlü olduğu bildirilen çalışan bir VR kulaklığı. Sonunda Meta, holografik optik kullanmak için buna benzer bir kulaklık istiyor, ancak görünüşe göre, şirketin istediğini yapabilecek bir lazerimiz yok.

Duyduğumuz'a göre Meta, yakında iki VR kulaklık serisini piyasaya sürmeyi planlıyor. Biri Quest 2'ye benzeyen daha uygun fiyatlı, tüketici dostu bir cihaz. Ardından, profesyonel kullanım senaryoları için şirketin en son çığır açan teknolojisinin çoğuna sahip ikinci bir kulaklık sunacaklar. Her iki durumda da, şirketin Metaverse için ne hazırladığını görmek güzel.

Tercüme:

Metaverse'i fiziksel dünya kadar gerçekçi kılmak için yaptığımız araştırma kapsamında bazı yeni prototip VR ekranları gösteriliyor. Retina çözünürlüğü, çoklu odak derinliği, yüksek dinamik aralık ve daha fazlasıyla zorlukları çözmeniz ve ardından tüm bu teknolojiyi var olan her şeyden daha hafif / daha ince cihazlara sığdırmanız gerekiyor. Tüm bu sorunlar üzerinde çalışan dünyanın en iyi ekiplerine sahibiz.

Yükleniyor

Bu yazıyı sitenizde/forumunuzda paylaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz..

0 adet mesaj var:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler enkısa zamanda incelenip yayınlanacaktır.

 

Duyuru

Dikkat!!!
Bloğumuzda bulunan materyaller diğer
kaynak siteler aracılığı ile çoğu
denenmiş olup paylaşılması yararlı
görülen paylaşımlardır. Her halukarda
olası bir problem sonucunda blog yazarı
sorumlu değildir tüm sorumluluk
kullanana aittir.
MandoTeam

Bu ay en çok okunan

MandoTeam Blog-Map